WebwinkelKeurButton text
0
0

Door Jantine Coehoorn, 3 september 2021

Yin yoga docenten opleiding dag 1

Hi lieve jij,

 

Vandaag was de eerste dag van mijn yin yoga docenten opleiding. Tijdens deze dag voelde ik de inspiratie om jullie mee te nemen in mijn proces hierin, dus hier ben ik! Thuis en direct achter mijn laptop :-)

 

Ik weet eigenlijk niet of veel van jullie dit weten, maar een aantal jaar geleden heb ik een hatha yoga docentenopleiding gevolgd die ik uiteindelijk net voor het einde niet heb afgemaakt. Dit om verschillende redenen. Ik mist echt een energetische diepgang in deze opleiding en was toen veel te druk met het opzetten van mijn eigen bedrijf. En eigenlijk wilde ik daar al mijn aandacht aan geven.

 

Nu een paar jaar later, voel ik opnieuw de roep om dieper in yoga te duiken en dit onderdeel van mijn leven te maken.

 

De afgelopen 2 jaar hebben thema's als veiligheid en bedding centraal gestaan in mijn leven. Daadwerkelijk de veiligheid en bedding in mezelf vinden en voelen en dit steeds dieper belichamen en aanwezig zijn.

 

Met de groei van Own Your Flow, hetgeen waar ik naartoe wil bewegen en al het tofs waar ik mee bezig ben, voel ik steeds dieper te roep om nog meer naar binnen te keren en nog dieper te verzachten.

 

 

Op een manier is er een deel in mij die veel weerstand kan hebben op rusten en echt die volledige overgave. Dit kan er echt voor zorgen dat ik soms met mezelf kan worstelen. Wanneer mijn hoofd vol zit met heerlijke creatieve ideeën, maar mijn lichaam eigenlijk echt op is en om dan op dat moment echt in de overgave en rust te gaan.

 

Ik heb toen de intentie gezet om er een practice van te maken om dieper in de overgave, het rusten en ontvangen te gaan. Ik merk dat dagelijkse rituelen hier veel effect bij mij op hebben. Dagelijks mediteren, maar vooral ook dagelijks bewegen. Op deze manier kwam ik bij yin yoga terecht. Voor mij de ultieme vorm van beweging waarbij de nadruk ligt op overgave en zijn. Comfort vinden in de discomfort, maar vooral ZIJN. YES!

 

Ik heb daarna eigenlijk direct opzoek gegaan naar een fijne opleiding en kwam toen terecht bij de yin yoga docenten opleiding bij SanaYou in Zwolle. En vandaag was het zover! Dag 1.  Ergens vond ik het super spannend! Ik vind sowieso nieuwe groepen altijd spannend en het is echt weer een hele nieuwe fase die zich opent in je leven.

 

We begonnen de dag met een voorstelronde en daarna een fijne yin yoga les. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel yin yoga lessen heb gevolgd voordat ik me had aangemeld voor deze opleiding. Puur vanuit een innerlijk weten voelde ik JA.

 

Deze yin yoga les was zoooooo fijn. Precies wat mijn lichaam en ook ziel op dit moment verlangd. Vertraging, aanwezigheid, bewust en diep ademen en vooral nog dieper voelen.

 

''Dit is perfect!!'' dacht ik. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor datgene wat ik wil gaan uitdragen.

 

 

Wat ik heel interessant om op te merken vond is mijn energie in de groep. Een thema wat eigenlijk altijd terugkomt in mijn leven. In nieuwe, grotere groepen waarin ik echt eerst mijn weg moet vinden voordat ik mijn werkelijke kleuren laat zien. Ik weet niet of meer mensen dit herkennen, maar ik ben echt iemand die eerst alles observeert. De groep, de mensen, de onderlinge dynamieken en vooral energie!! Energie spreekt meer dan woorden vind ik altijd. 

 

Maar ik kon opmerken dat een deel van mij dit ook frustrerend vond. Omdat ik graag mijn werkelijke kleuren Direct wil laten zien, maar dat toch een deel van mij daar veel meer tijd en uiteindelijk veiligheid in nodig heeft. En dit is natuurlijk helemaal oke!

 

Na de lunch begonnen we met de theorie. Ook hier is het grappig om te ervaren dat het voelen en aanwezig zijn echt mijn expertise is en theorie minder natuurlijk is voor mij. Zoveel inzichten vandaag hierin!

 

Ik vind dit nu al een magische reis en kan niet wachten om hier meer over te delen.

 

Over een aantal weekjes zijn de volgende lessen en ga ik jullie verder updaten.

 

Voor nu een lieve knuffel van mij!

Liefs,

Jantine

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »