Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Easeful eros & sensual soul lijst

  • Geplaatst op
  • Door Jantine Coehoorn
Easeful eros & sensual soul lijst

Hi lieve mensen,

 

Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik mij helemaal aan het onderdompelen in de wereld van vrouwelijke energie, embodiement en sensualiteit.

Op dit moment volg ik een 4 weekse cursus bij Amy van 'Temple of the Feminine'.

 

Bij het echt dieper zakken in mijn lichaam, het dieper verbinden met mijn baarmoeder en yoni en ook die sensualiteit door mijn lichaam te laten stromen, kom ik oude blokkades tegen. Je seksuele energie begint namelijk in je basis, bij je yoni en baarmoeder. Alle oude shit die je daarmee als vrouw zijnde hebt opgeslagen, komt vrij wanneer je deze energie weer vrij wilt laten stromen. Dit hoeft natuurlijk niet allemaal in 1x, maar stapje voor stapje. 

 

Bij het steeds meer en vrijer laten stromen van je seksuele energie (gewoon jouw levensenergie!!) is het dus logisch dat daar oude shit mee naar boven kan komen. En juist door hier doorheen te breken, ervaar ik als het meest bevrijdende gevoel ooit. Ik voel me vrijer en meer mijzelf dan ooit.

 

Tijdens dit proces heb ik ontzettend veel tools geleerd die mij helpen om oude energie en ruis los te laten uit mijn systeem (zonder erin mee te gaan) en er is hiermee zoveel drama uit mijn leven verdwenen. Een super fijne tool die ik van Amy heb geleerd en die ik graag met jullie wil delen is het maken van een easeful eros lijst en een sensual soul lijst.

 

Juist wanneer je bezig bent met het ontwikkelen van jezelf en ook echt het transformeren en loslaten van oude energie, kan het soms best intens zijn. En dit mag je gewoon rustig aan doen, stap voor stap. Op je eigen tempo. En hoe fijn is het wanneer je weet dat je eventjes een klein onderdeel ervan kunt transformeren en je de tools hebt om jezelf hierin te dragen en ook weer terug te brengen bij jezelf, zodat je bijvoorbeeld niet overspoeld hoeft te raken door emoties of door alles wat loskomt.

 

Wanneer je zenuwstelsel in een staat van ''easeful eros'' (ofwel: ''rest & digest'' of ''feed & f*ck) is, voel je je het meest verbonden, sensueel en in een heerlijke staat van zijn. Dit is echt een staat van zijn waarin je je echt compleet ontspannen en sereen voelt. Een staat van rust, ontspanning en diepe verbondenheid.

 

Een hele mooie oefening is om hiervoor een lijst te maken. Wat zijn dingen die jou echt in een diepe staat van ontspanning, rust en verbinding met jezelf brengen?

 

Neem hier rustig je tijd voor en schrijf hierbij alles op waardoor je lichaam diep ontspant. Hierna mag je nog een lijst maken, namelijk jouw ''sensual soul lijst''. Wanneer je namelijk in een staat van easeful eros bent, hoef je je namelijk niet perse sensueel of vol plezier te voelen. Echter, zorgt een easeful eros staat er wel voor dat het de meest vruchtbare staat van zijn is om compleet in vertrouwen en veiligheid over te gaan in een staat van sensualiteit. Met het maken van jouw sensual soul lijst ga ja namelijk opschrijven welke dingen jouw een gevoel van sensualiteit, plezier en opgewondenheid geven!

 

Deze 2 lijsten zijn echt bedoeld voor jou om bewustzijn te creëeren op de elementen die jou kalmeren en een diep gevoel van ontspanning en verbondenheid geven, maar ook de elementen die jouw sensualiteit stimuleren en prikkelen. Echt om je te helpen bewegen en groeien in het dieper in contact komen met jouw sensuele energie. Het 1 is er echt voor bedoeld om jou te helpen wanneer je moeilijke stukken tegenkomt en hoe je hierin er voor jezelf kunt zijn en de andere lijst is er echt voor bedoeld hoe je daarin jouw sensualiteit kunt vergroten.

 

Ik merk bij mijzelf dat dit veel effect op mij heeft en hoe belangrijk het is om de punten die op de lijsten terugkomen steeds meer ruimte in mijn leven te geven en hoeveel (positief) effect dit op mij heeft. Als een warme bedding, een vangnet van mijzelf. Dingen die ik mijzelf altijd kan geven en mijn eigenwaarde en zelfliefde alleen maar vergroten en versterken.

 

Ik ben ontzettend benieuwd ook naar jullie lijsten! Voel je vrij om ze te delen met mij.

 

Heel veel liefs en knuffels,

 

Jantine

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »